Спочив у Господі протоієрей Михаїл Дидяк

Із великим сумом сповіщаємо про те, що 31 грудня 2018 року на 67-му році життя спочив у Бозі клірик Сумської єпархії, настоятель храму  Святих жон-мироносиць міста Охтирки митрофорний протоієрей Михаїл Дидяк. Більше 40-ка років віддав о. Михаїл служінню Богу і людям у Святій Церкві, з яких 37 – Мироносицькій парафії м. Охтирка.

Протоієрей Михаїл Михайлович Дидяк народився 10 березня 1952 року в селі Кропивник Долинського району Івано-Франківської області в сім’ї робітників. Після закінчення у 1968 році восьмилітньої школи працював паламарем у місцевому храмі. У 1971-1973 рр. служив у лавах радянської армії. У 1977 році одружився з Софією Іванівною Головко, з якою виховали 6-х дітей.

Служив іподияконом спочатку у Смоленській єпархії (до 1977 р.), а потім – у Чернігівській.

11 листопада 1977 року архієпископом Чернігівським і Ніжинським Антонієм, тимчасово керуючим Сумською єпархією, в Анастасіївському соборі міста Глухова рукопокладений у сан диякона, а 25 лютого 1978 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Суми – в сан священика.

Свій пастирський послух ніс у Миколаївській церкві с. Жуківка Куликівського району, у Воскресенській церкві м. Борзна Чернігівської області, а з 1981 року – багаторічний настоятель храму Святих жон-мироносиць в Охтирці.

За багатолітню сумлінну службу Святій Церкві протоієрей Михаїл послідовно відзначений церковно-богослужбовими нагородами: хрестом з прикрасами, митрою, правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш».

Керуючий архієрей Сумської єпархії  УПЦ Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій, духовенство та миряни Сумщини висловлюють найщиріші співчуття парафіянам та родині новопреставленого протоієрея Михаїла.

Отець Михаїл запам’ятається всім як добрий, щирий та відданий Церкві служитель вівтаря, який своєю ревною працею на винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина. Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають.

Заупокійне богослужіння (парастас) за спочилим отцем Михаїлом відбудеться у храмі Святих жон-мироносиць м. Охтирка ввечері 1 січня, Божественна літургія та чин похорону – вранці 2 січня.

Вічна пам’ять новопреставленому протоієрею Михаїлу!