Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Сумська духовна семінарія привітала Київську духовну академію і семінарію з Актовим днем

9 листопада 2019 року, в день пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, в Київській духовній академії і семінарії відбулися урочистості на честь небесного покровителя та Актового дня. Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, урочистий Акт і святкову трапезу очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

З благословення Високопреосвященнішого ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія Сумську духовну семінарію на урочистостях представляв секретар Педагогічної ради архімандрит Анастасій (Панов). Від імені ректора, викладацького складу та студентів СДС архімандрит Анастасій привітав керівництво, професорсько-викладацький склад, працівників та студентів Київських духовних шкіл з днем пам’яті небесного покровителя преподобного Нестора Літописця, Актовим днем, а також з цьогорічними визначними ювілеями: 200-літтям відкриття Київської духовної академії та 30-річчям відродження Київських духовних шкіл.

У святкуваннях взяли участь 25 архієреїв Української, Руської та Польської Православних Церков, представники українських духовних семінарій і духовних училищ, ректори та представники духовних семінарій з Росії, Польщі, світських навчальних закладів, меценати та гості.