Сумська єпархія підтримує Різдвяну екологічну ініціативу

29 листопада 2019 року Сумська єпархія Української Православної Церкви виступила на підтримку екологічної ініціативи, започаткованої Сумським обласним управлінням лісового господарства та спрямованої на збереження довкілля. Під час підготовки до новорічних та різдвяних свят пропонується встановлювати та прикрашати живі різдвяні ялинки у горщечках замість зрубаних. Такі ялинки у горщиках будуть у продажу на ялинкових ярмарках. Після завершення святкувань такі ялинки можна висадити у наперед визначених місцях під наглядом фахівців лісового господарства.

Відповідно до Розпорядження Керуючого Сумською єпархією митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, настоятелям православних парафій слід інформувати своїх парафіян про таку ініціативу, а також визначити місця подальшої висадки ялинок після завершення святкувань. Ялинки можуть прикрасити парки та сквери, а також території біля храмів.

Екологічну ініціативу підтримують сумчани, які дбають про збереження екології обласного центру. 

Сумське єпархіальне управління просить поширити інформацію про різдвяну екологічну ініціативу та дієво підтримати її.

Більше дізнатися можна за посиланням: http://sumylis.gov.ua/pres-sluzhba/podiji/1689-pridbaj-yalinku-u-gorshchiku-zrobi-svoe-otochennya-krashchim.html