Проводяться майстер-класи в рамках Різдвяної виставки «Краса Божого світу – 2019»

Діти навчалися виготовленню святкових прикрас для інтер’єрів під керівництвом майстра вищої категорії з виробничого навчання.

23 грудня 2018 року в приміщенні Управління Сумської єпархії Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій урочисто відкрив виставку «Краса Божого світу». Різдвяна виставка дитячої творчості вже стала традиційною в житті нашої єпархії.

На відкритті виставки дитячий хор Хрестовоздвиженського храму своїм співом прославив Різдво Бога та Спасителя миру Ісуса Христа.

З року в рік цікавість спільноти до виставки зростає. Це вже стало запланованим дозвіллям дорослих та дітлахів в період новорічних шкільних канікул.

На виставці в цьому році представлено біля 400 дитячих робіт.

Кожен день наповнюється зала дітьми, з якими фахівці проводять майстер-класи.

В перший день роботи виставки провів урок по малюванню акварельними фарбами відомий художник, керівник художньої студії для дітей при палаці «Юний технік» Белінський Микола Георгійович.

Наступного дня діти зустрілися з викладачем ЗОШ №2 Прядко Наталією Іванівною. Вона навчила робити м’якого песика із лоскутів тканини, яким можна привітати зі святом близьких та рідних.

Потім два дні працювали з солоним тістом. Премудрості з ним опановували, послідовно, під керівництвом викладачів ЗОШ №7 – Лазарєвою Наталією Борисівною та реабілітаційного центру – Шевченко Оленою Миколаївною.

Урок з арт-терапії за допомогою рідкого тіста провела практичний психолог сумського військового шпиталю Дмитренко Галина Миколаївна.

Сьогодні, 30 грудня, діти навчалися виготовленню святкових прикрас для інтер’єрів під керівництвом майстра вищої категорії з виробничого навчання в Сумському центрі ПТО з дизайну та сфери послуг Приходько Галини Василівни.

З розкладом та темами наступних майстер-класів ви можете ознайомитися на єпархіальному сайті.


  • IMG_8782
  • IMG_8762
  • IMG_8773
  • IMG_8787
  • IMG_8782
  • IMG_8762
  • IMG_8773
  • IMG_8787