Навколо Охтирського Свято-Троїцького монастиря штучно створюється провокація

Стало відомо, що деякі члени Тероборони збирають підписи під неправдивим листом про зміну підлеглості обителі.

Стало відомо, що деякі члени  Тероборони збирають підписи під листом про зміну підлеглості Свято-Троїцького Охтирського монастиря (примусовий перехід в ПЦУ) на блокпосту неподалік від монастиря. Пропонують підписувати мешканцям Чернеччанської ОТГ.

Звісно, що громадяни країни мають право робити громадські звернення та збирати під ними підписи, якщо б тільки такі звернення не містили неправдивої інформації, не вводили людей в оману та не розпалювали ворожнечу. А цей лист містить неправдиві факти про братію монастиря, не зважаючи на те, що компетентні органи провели ретельну перевірку відразу, як тільки з’явились відповідні підозри. Тому цей лист сіє недовіру до роботи Служби безпеки України та інших контролюючих державних органів, ще й у військовий час.

У листі, крім того, містяться неправдиві дані про Українську Православну Церкву, в підлеглості якої знаходиться монастир і яка в листі звинувачується в тому, що нібито вона зберігає підлеглість Московському Патріарху Кирилу та продовжує залишатись частиною РПЦ. У зв’язку з цим наголошуємо, що Сумська єпархія, як і інші єпархії УПЦ, не поминає Московського Патріарха і підтримує загальноцерковне соборне рішення про повне відокремлення УПЦ від РПЦ. Особливу абсурдність цих звинувачень видно з того, що наглядачем за монастирським комплексом призначено священика, який був ініціатором та співавтором листів від духовенства про непоминання й розрив з РПЦ, був обраний делегатом Собору УПЦ, на якому було прийняте соборне рішення про повне відокремлення УПЦ від РПЦ, жив разом з українськими військовими в монастирі з першого тижня війни (після того, як братія вимушена була залишити монастир).

Сьогодні в монастирі проживають та моляться монахині Журавненської обителі милосердя, а на службах лунають молитви за українських військових, за народ України, про перемогу України та найшвидше звільнення її від загарбників.