Співчуття митрополита Сумського і Охтирського Євлогія у зв’язку з трагедією в м. Білопілля внаслідок обстрілу російською артилерією

Дорогі брати і сестри!

Сьогодні Сумщина знову сколихнулася від трагедії, яку спричинила російська військова агресія – мирне місто Білопілля вкотре було обстріляне ворожою артилерією. На превеликий жаль, двоє людей загинули, десятеро поранені, деякі з них у важкому стані доставлені до лікарні. Ворог бив по центру міста та його околицях, по території пожежної частини, де постраждали семеро рятувальників. Ми вдячні Богу, що всі вогнеборці залишилися живими, але це страшне нагадування про те, як сильно війна вражає невинних людей, що присвячують своє життя допомозі іншим.

Декілька хвилин, що тривав обстріл, стали для двох літніх жінок останніми, для інших постраждалих – найстрашнішою миттю їхнього життя, з самого початку повномасштабного вторгнення сповненого болю, страждання та постійного страху.

У зв'язку з цією трагедією, 18 липня оголошено днем жалоби на території Білопільської громади. Закликаю всіх вас вшанувати пам'ять загиблих, піднести щирі молитви за їхні безсмертні душі та виявити наше співчуття родинам, що постраждали.

Віримо, що настане день перемоги для нашого народу, коли «витре Бог усяку сльозу з очей їхніх, і смерти не буде вже, ні плачу, ні крику, ні недуги вже не буде, бо колишнє минуло… Переможець успадкує все, і буду йому Богом, і він буде Мені сином. Боязких же і невірних, мерзотних і убивць... і всіх неправдомовців – доля в озері, що горить вогнем і сіркою» (Апок. 21, 4, 7-8).

У цей важкий час будьмо єдиними, підтримуймо один одного і проявляймо милосердя до тих, хто потребує допомоги. Молімося разом за нашу Українську Армію, за мир і безпеку в нашій області, за переможне закінчення війни та за зцілення тих, хто постраждав. Нехай Божа благодать огорне нас усіх і допоможе нам подолати ці випробування.

Зі скорботою і щирим співчуттям,

+ Євлогій,

митрополит Сумський і Охтирський

17 липня 2023 року